- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ענבר בנגב אחזקות ועבודות עפר {2008} בע"מ נ' אלי
|
ת"א בית משפט השלום באר שבע |
11852-08-12
30.6.2013 |
|
בפני : אביחי דורון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ענבר בנגב אחזקות ועבודות עפר {2008} בע"מ |
: משה אלי |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה בהסכמה לאיחוד תיקים: ת.א. 11852-08-12 של בית משפט זה ו ת.ט 57709-01-12 של בית המשפט השלום באשקלון.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתיקי בתי המשפט, מצאתי כי יש לקיים את בקשת הצדדים ולאחד העניינים. ניכר כי אכן זהות הצדדים זהה, הנושא המרכזי בין הצדדים זהה ואף טענות הצדדים כרוכות האחת בשנייה, והכל כפי שיפורט להלן:
בבעלות המשיב מוסך מורשה לתיקון כלי רכב, ובהם כלי עבודה. המבקשת הינה חברה המחזיקה בכלי רכב המותאמים לעבודת עפר, והתקשרה עם המשיב לצורך תיקונם. עת התקשרו הצדדים לצורך טיפול בכלי העבודה של המבקשת אצל המשיב, יחסי הצדדים עלו על שרטון; המשיב פתח תיק הוצאה לפועל כנגד המבקשת. ת.ט 57709-01-12 של בית המשפט השלום באשקלון עוסק אפוא באותו תיק הוצל"פ אשר הוגשה בו התנגדות לביצוע שטר על ידי החייבת (המבקשת) והועבר לטיפול בית המשפט השלום באשקלון מכוח סעיף 106 לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ס – 1976 (ראו: החלטת כב' הרשמת שדה אלונה מלשכת הוצאה לפועל באשקלון מיום 24.1.12); ואילו, ת.א. 11852-08-12 עוסק בתביעה חוזית, כספית ונזיקית בה תובעת המבקשת מהמשיב פיצוי עבור נזקיה בגין התרשלותו כביכול בתיקון כלי העבודה האמורים.
בהקשר זה ראוי לציין כי הגורמים השיפוטיים בשני תיקי בתי המשפט ציינו, כל אחד לחוד, בהחלטתם, לאיחוד התיקים (ראו: החלטת כב' השופט כפכפי בת.ט 57709-01-12 מיום 29.1.13 וכן החלטת כב' השופטת קויפמן בת.א. 11852-08-12 מיום 12.5.13).
עוד יודגש, כי אמנם זהות הצדדים זהה אך המשיב מיוצג על ידי באי כוח שונים בתיקים הנ"ל.
המבקשת הפנתה לסעיף 49 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד - 1984. ברם, הסמכות הנגזרת מסעיף זה חלה על תיקים שטרם החל הדיון בהם, ולא כך הדבר במקרה שבפניי; בת.ט 57709-01-12 התקיים קדם משפט ואף נקבע דיון עתידי להוכחות, ובת.א 11852-08-12 התקיים גם כן דיון קדם משפט וניתנה החלטה להשלמת ההליכים המקדמיים.
לאור הסכמת המשיב לבקשת המבקשת על אף ייצוגו הכפול, ולאור העובדה כי מדובר בתיקים תלויים ועומדים, להם שאלות דומות של משפט או עובדה, הכרוכות למעשה האחת בשנייה, אני מורה על איחודן מתוקף סמכותי בתקנה 520 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984:
"עניינים אחדים התלויים ועומדים בבית משפט אחד וכרוכות בהם שאלות דומות של משפט או עובדה, ראשי בית המשפט או הרשם, לפי שיקול דעתו, להורות על איחודם..."
לאור האמור, יאוחד ת.א 11852-08-12 של בית משפט זה בתיק ת"ט 57709-01-12 של בית המשפט השלום באשקלון הדן על ידי כב' השופט כפכפי.
מזכירויות בתי המשפט יתאמו הקצאת התיק לבית המשפט השלום באשקלון ויעבירו החלטתי לכב' השופטת קויפמן וכב' השופט כפכפי.
ניתנה היום, כ"ב תמוז תשע"ג, 30 יוני 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
